first_imgCopyAbout this officeJMY architectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoljam-riKoreaRepublic ofHousesSouth KoreaPublished on March 18, 2015Cite: “Woljam-ri House / JMY architects ” 17 Mar 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” “COPY” Collaborator S:MOA StructureCollaborator M:HL Consulting EngineersCollaborator E:Daewon PobisInterior Construction:Site peopleSite Area:628.00㎡Architect In Charge:Jaemin YoonDesign Team:Jinsoo Kim, Hyukhyu Shin, Kwangjae Ryu, Minji Kim, Seongmin LeeCity:Woljam-riCountry:South KoreaMore SpecsLess Specs Year:  Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/605246/woljam-ri-house-jmy-architects Clipboard Save this picture!© Joonhwan Yoon+ 21 Share Construction: Woljam-ri House / JMY architects CopyHouses•Woljam-ri, South Korea Area:  220 m² Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project 2014 photographs:  Joonhwan YoonPhotographs:  Joonhwan Yoon 2014 Photographs Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/605246/woljam-ri-house-jmy-architects Clipboard Save this picture!© Joonhwan YoonText description provided by the architects. A spectrum between private and public.This is a country house that internally respects various life styles of three-generation family members as well as their communal life, and that externally encourages communications with neighbors and inverts aggressively disadvantages of the site. The complex boundary between private and public, which is always born in communal life is reinterpreted as multi layers of vertical and horizontal planes in regard to functions and contexts.Save this picture!© Joonhwan YoonRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcLarge but diagonal-shaped site, environmental limit.The site is the center of a basin surrounded by low hills, and it is of a diagonal shape with 628.00㎡. The site is the lowest area within the basin, and neighboring houses are besieging the site along the hill flow. The view is opened only to the east-south toward reservoir. And those have determined the architectural arrangement and openness of the house.Save this picture!Floor PlanCountry house for three generations.The house basically consists of common space, grand parents’ space, parents’ space(1st floor) while the children’s space is with grand parents’ space.Save this picture!© Joonhwan YoonAbundant outdoor space and space as a buffer zone.The diagonal shaped site that its shape is defined by the reversed ‘ㄱ’ shaped house, consists of three areas such as access road, courtyard and backyard with a water pond, and the spaces altogether make a circulating spatial narrative. And with the two outdoor decks on the first floor, the number of space ends up becoming five. Each outdoor space is formed as an extension of adjacent interior space, and they come to embrace spatial narratives of public space as a semi-private buffer zone against neighboring spaces and the surrounding nature.Save this picture!SectionControlled openness.It is achieved the maximum privacy level against neighbors while the openness of space is maintained through contemporary application of the secluded spatial arrangement of Han-ok in regard to geometry, context and program. Living room is opened to the courtyard in the south, the view of the rooms on the 1st floor are designed to face the adjacent lake. The wall fence plan was considered as a part of the architecture, and it was designed, when it is necessary, to block the views from the outside, yet without losing openness.Save this picture!© Joonhwan YoonProject gallerySee allShow lessRe-Toyosaki / Coil Kazuteru Matumura ArchitectsSelected ProjectsDavid Adjaye Unveils Major Residential Development Planned for JohannesburgArchitecture News Share Woljam-ri House / JMY architectsSave this projectSaveWoljam-ri House / JMY architects CS Construction Architects: JMY architects Area Area of this architecture project Houses South Korealast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *