first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769548/tb-house-aguirre-arquitetura Clipboard Area:  881 m² Area:  881 m² Year Completion year of this architecture project Houses 2013 TB House / AGUIRRE ARQUITETURA ArchDaily Save this picture!© Leonardo Finotti+ 16 Share TB House / AGUIRRE ARQUITETURASave this projectSaveTB House / AGUIRRE ARQUITETURA Architects: Aguirre Arquitetura Area Area of this architecture project CopyHouses•Uberlândia, Brazil 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769548/tb-house-aguirre-arquitetura Clipboard Year:  Brazil “COPY” “COPY” Photographs photographs:  Leonardo FinottiPhotographs:  Leonardo Finotti Interior Designer:Alexandre Aguirre, Maria Júlia BuenoLandscape Designer:Maria Júlia BuenoLight Designer:Fernando Aurélio BarrosStructure:Carlos KaufmannSystems:Márcio Enrique BassiHydraulics:Alceste Henrique GuimarãesAir Conditionning:Clima StarConstruction:Elglobal ConstrutoraWoods:Móveis Resende IND.COM LTDA.Glasses:Tecline EsquadriasSite Area:3.923M2Duration Of Construction:2011 – 2013Architect In Charge:Alexandre AguirreCity:UberlândiaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiText description provided by the architects. Located on a spacious site within a gated community, the TB House follows a one-storey plan that resulted in a functional design with a harmonious distribution of the living areas, with the emphasis on privacy.Save this picture!Floor PlanThe private quarters, which consist of three suites and an office, face east, meaning that they receive the morning sun and are protected from the afternoon sun. The living/reception spaces – which include a cinema room, living room, dining room and terrace – face south so that they avoid direct exposure to the sun and are thus cooler. The service area faces north and west.Save this picture!© Leonardo FinottiIn the front façade the garage’s suspended concrete slab (15 m) provides shelter for five cars. The entrance portico is in concrete, which also covers the entrance hallway leading to the main body of the residence. The hallway is separated from the garden on one side by a glass wall, allowing light to enter the entrance hall and the corridor leading to the sleeping quarters. A ribbed cumaru wood panel conceals the floor-to-ceiling front door.Save this picture!© Leonardo FinottiTo take advantage of the natural slope of the land, we created a fruit tree grove at the lower level. This means that the bedroom volume facing the grove is suspended above it. As the clients like water features, we also designed a pond at the lower level featuring concrete walkways supported by central pillars that look as if they are floating.Save this picture!© Leonardo FinottiWe used the fact that the living room faces south to give it a generous ceiling height of 5 m, with sliding glass doors along the whole window span opening up the room to the exterior. We also added a winter garden and the idea of the sliding doors was repeated here. The living room is thus opened up on two sides, providing cross ventilation and a greater sense of freedom. The living room volume was covered externally in stone, contrasting with the other white blocks.Save this picture!SectionThe 17 m-wide terrace is a continuation of the living room, stretching the length of the room and allowing for total integration of the ambiences. It serves as a transition area to the garden and swimming pool. The client loves to cook, so the terrace also features a gourmet kitchen block with worktop, cooker, oven, barbecue grill and fridge-freezer that is ideal for get-togethers with family and friends.Save this picture!© Leonardo FinottiThe pool is 21 m long and clad in travertino marble. As the marble is a light colour the colour of the water is not affected. The pools is 60 cm above the ground and features an infinity edge on all sides. All detailing, both in the interior and exterior, was designed to give continuity to the architectural proposal, i.e. clean, uniform lines with the emphasis on lightness and extreme elegance in the definition of the materials.Save this picture!© Leonardo FinottiThis is evident both in the choice of the materials (travertino in all living/reception areas and the exterior and wood in the private quarters) and in their application. The interior decoration work in general follows the architectural proposal, combining furniture pieces with extremely clean lines with the works of art and other cherished objects in the possession of the clients. Our aim was to integrate these elements and achieve the desired aesthetic effect without affecting the clients’ comfort.Project gallerySee allShow lessArchiculture Interviews: Michael ReynoldsVideosAD Round Up: American ClassicsMisc Share Year:  Projects CopyAbout this officeAguirre ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesUberlândiaBrazilPublished on July 04, 2015Cite: “TB House / AGUIRRE ARQUITETURA” 04 Jul 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *