first_imgArchDaily Japan Save this picture!© HYAD architects+ 18 Share 2015 “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783096/residence-in-the-hinode-district-hyad Clipboard Projects Architects: HYAD Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783096/residence-in-the-hinode-district-hyad Clipboard CopyHouses•Fukui , Japan CopyAbout this officeHYADOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesFukuiJapanPublished on March 03, 2016Cite: “Residence in the Hinode District / HYAD” 03 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Residence in the Hinode District / HYADSave this projectSaveResidence in the Hinode District / HYAD Year:  Photographs Photographs:  HYAD architectsSave this picture!© HYAD architectsRecommended ProductsLightsLonghiLamp – AkileleWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADWindowsJansenWindows – Janisol PrimoMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. The lot is located at the end of a “Landscape Development Emphasis District,” which spreads along the main road running East to West through the urban center of Fukui City. The lot faces a street with two lanes each direction heading towards the mountains such as the Hakusan Mountain Range and Kunimi Pass.Save this picture!© HYAD architectsAll infrastructure lines are placed underground to maintain a fitting landscape. Houses along the street mostly have gabled roofs and are lined with eaves facing the street. Some “voids” are maintained as parking lots or front gardens, and a few of the buildings have flat roofs. This lot has been used as a parking lot, which was part of a “line of open lots (continuous voids),” and had functioned as the open space where light, air and gaze went through for the surrounding area.Save this picture!PlanThe architecture has a two-story part and and a three-story part attached to a one-story building. Its roofs and structure are shaped in the way that suits the general landscape of the district. The ground floor creates an L-shaped semi-public space with movable partitions. The second floor has two separate private spaces with a flat roof in between.Save this picture!© HYAD architectsThe architectural shapes and arrangement of space, in addition to the placement of the building apart from all the four boundaries, help to maintain open spaces and voids within the lot. These “voids” are connected to the space outside the lot boundary. This architectural design keeps in light and air to the building, and this extends to the entire lot and to the neighborhood.Save this picture!SectionThe open space is adopted inside the rooms as well, so that wherever a person is in the house, one can enjoy the sense of openness and feel connected to the general atmosphere of the district in everyday living. Through this method, the lot creates the sense of unity with the landscape of this neighborhood that combines buildings and voids, and retains open spaces as much as possible in the potential city landscape. The building is designed in such a way that least changes the surrounding environment.Save this picture!© HYAD architectsProject gallerySee allShow lessEvent: UCLA Architecture and Urban Design 50th Anniversary GalaEventRestaurant Hafen / Susanne Fritz ArchitektenSelected Projects Share Area:  181 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Residence in the Hinode District / HYADlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *