first_img De Drukkerij / EVA architecten Projects Landscape Architect: The Netherlands “COPY” NEST Project Management: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879049/de-drukkerij-eva-architecten Clipboard Kees Tolk Bejaco Bouwbedrijf Architects: EVA architecten Area Area of this architecture project Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Manufacturers: Hunter Douglas Architectural (Europe), Jansen, 41zero42, Hunter Douglas ArchDaily CopyLibrary, Housing, Refurbishment•Nijmegen, The Netherlands Photographs:  Luuk Kramer Manufacturers Brands with products used in this architecture project center_img Interior Design: “COPY” Area:  1500 m² Year Completion year of this architecture project Contractor: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879049/de-drukkerij-eva-architecten Clipboard Products used in this ProjectDoorsJansenDoors – Janisol DoorProject Architect:Maarten TerbergProject Team:Daniël Biesheuvel, Jeroen Makkink, Jeroen BaarsFacade:InterdamContractor Installations:Klein Poelhuis InstallatietechniekStructural Engineer:JVZEngineer Installations:ABTEngineer Building Physics:ABTInterior Builder:Vink InterieurbouwVisual Art:Marc RuygrokClient:Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten (The Dutch Province of Jesuïets)City:NijmegenCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Luuk KramerText description provided by the architects. The Dutch Province of Jesuïets has had their residence, care and nursing home in Nijmegen for many years now. As the population was decreasing the building became too big and a replacement was looked for. At a distance of 700 metres, in Brakkenstein park, a new residence is erected. In the same park there is a printing works from the 1930’s, its characteristic industrial identity well intact. It was purchased and designated to house all functions that should support the residence: refectory (restaurant), offices, archives and library. Besides, a restaurant for non-residents is realised. The total plan is designed in a design team, in which Diederendirrix is responsible for the residence, Kees Tolk for the garden design and we for the printing works and enlargement. The corridor connecting the buildings and the garden is designed in consultation.Save this picture!© Luuk KramerSave this picture!SectionSave this picture!© Luuk KramerThe historic value of the printing works was appraised, at which it appeared that earlier enlargements had hardly any architectural, spatial or functional added value. Therefore they are ‘peeled off’, until the first building phase plus one later enlargement remain. Subsequently, a new part will be built around it, clearly showing what is old and what is new. The ground floor is as transparent as possible to maximise the view of the park. The upper floor has anodised aluminium slats, the same material as the frames in the residence. The closed parts will have the effect of a printing plate, subtly referring to the past of the building as a printing works. This is designed by visual artist Marc Ruygrok.Save this picture!© Luuk KramerProject gallerySee allShow lessR-Houilles / Florence Gaudin ArchitectesSelected ProjectsWhite Snake House / AUM Pierre MinassianSelected ProjectsProject locationAddress:Kanunnik Faberstraat 5A, 6525 TP Nijmegen, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAbout this officeEVA architectenOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsCultural ArchitectureLibraryResidential ArchitectureHousingRefurbishmentNijmegenThe NetherlandsPublished on September 06, 2017Cite: “De Drukkerij / EVA architecten” 06 Sep 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?旧印刷厂厂房改造:De Drukkerij / EVA architecten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream De Drukkerij / EVA architectenSave this projectSaveDe Drukkerij / EVA architecten 2017 Cock van der Gaarden & ATB bouwontwikkeling Library Year:  Photographs Save this picture!© Luuk Kramer+ 20 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *